Kan proteinpulver være farligt?


Er proteinpulver farligt? Et spørgsmål du måske har stillet dig selv. Proteinpulver er fremstillet af naturlige produkter, men det er ikke ensbetydende med at det samlede, endelige produkt er naturligt og ikke farligt.

Opbygning af proteinpulver

Når man stiller spørgsmålet ’er proteinpulver farligt?’, skal man først og fremmest se på hvordan proteinpulver fremstilles. Whey protein laves ud fra mælkeprodukter, der i sig selv på ingen måder er farlige i normale mængder.

 

Kassein protein, som er det langsomtoptagelige proteinpulver, er ligeledes fremstillet af mælkeprodukter. Tager man et produkt som skummetmælk, indeholder det 80 % kassein protein og 20 % whey protein.

 

Da mælk ikke er farligt, og proteinpulver laves ud fra mælk, må det konkluderes, at ud fra det synspunkt er proteinpulver ikke farligt.

 

Tilsætningsstoffer i proteinpulver

De fleste proteinpulvere indeholder tilsætningsstoffer ligesom stort set alle fødevarer gør. Proteinpulver er på den måde ikke mere farligt end så mange andre fødevarer.

 

Proteinpulver uden tilsætningsstoffer

Vil du have det rene produkt, kan du købe proteinpulver uden tilsætningsstoffer. Det smager ikke godt, da der ikke er tilsat nogen former for smag, men til gengæld undgår du diverse tilsætningsstoffer. Det er en mulighed, og nogle professionelle bodybuildere går meget op i at undgå tilsætningsstoffer. De bruger derfor proteinpulver uden tilsætningsstoffer. Proteinpulver med eller uden tilsætningsstoffer er ikke farligt.

 

Mængde af proteinpulver

Når det kommer til mængder af proteinpulver, kan der komme et vist fareelement ind. Du skal have styr på din dosering af proteinpulver. Du kan finde en artikel om dosering her på siden.

 

Er en overdosis af proteinpulver farligt?

Alt kan være farligt, og selvfølgelig kan proteinpulver også være farligt. Du kan opnå en overdosis af proteinpulver, men her er vi ude i ekstreme mængder proteinpulver, før det bliver farligt.

 

Du skal på ingen måder frygte at indtage proteinpulver – proteinpulver er ikke farligt. Undtagelsen er, hvis du kommer ud i en overdosis, men der vil du slet heller ikke være i tvivl om, at du har fået for meget proteinpulver. Det nytter alligevel på ingen måde at indtage 500 gram protein på en dag frem for 300 gram, der også er meget ekstremt.

 

Proteinpulver er altså ikke farligt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website