Har du styr på dine farvepatroner?

farvepatronerDet online marked for farvepatroner i alle afskygninger, toner, blæk og laserjet, er en sand jungle at finde rundt i. Der findes et utal af forhandlere som alle mener at have de bedste tilbud. Man kan nemt føle sig fortabt blandt de mange tilbud, de mange navne og muligheder. Her finder du 3 spørgsmål du kan stille dig selv, når du skal finde de rette farvepatroner for dig, og samtidig finder du også lidt forklaringer, der forhåbentlig kan hjælpe med at kende forskel på de mange produkter.

 

Toner, blæk eller laserjet?

De mest brugte måder at printe på, både privat og i erhvervslivet, er enten toner, blæk eller laserjet. Toner er tørrede farver, der sættes på papiret, hvorefter det smeltes om til mikroskopisk flydende plastik, der endelig danner teksten eller billedet du er ved at printe. Toner har den store fordel at der er minimal chance for at printet tværes ud, da det ikke skal tørre efter at være blevet printet. Blækprint kommer fra printerpatroner med flydende blæk. Den flydende blæk påføres direkte på papiret, og skal derefter tørre og størkne. Dette går hurtigere, men der er samtidig også en chance for udtværing af den endnu ikke helt tørre blæk. Endelig er der laserjet, der minder meget om toner, men er en del billigere, men samtidig også en del mindre præcis og kvalitetsorienteret. Til gengæld printer laserjet hurtigt og effektivt.

 

Originale eller kopi-patroner?

I din rejse gennem printerpatrons-junglen, er det vigtigt at spørge dig selv om du vil have patroner fra de originale forhandlere, eller om du er okay med kopi-mærker. De originale forhandlere tilbyder ofte en garanti, der hører med printeren, og derfor er du sikker på at alt virker som det skal. Til gengæld er de ofte dyrere end deres kopi-slægtninge. Kopi-mærker er ofte lige så kompatible med din printer som de originale, og de koster en del mindre. Til gengæld får du ingen garanti på varen, og der er en større chance for at printerpatronen kommer til at skade din printer eller at kvaliteten ved dine prints ikke bliver som lovet. I sidste ende bliver det et spørgsmål om du har behov for kvalitet, eller blot behov for at spare penge?

 

Ydeevne eller billedkvalitet?

I sidste ende er der stor forskel på de mange printerpatroner. Dette er både en god og en dårlig ting. Ulempen er at det kan være svært at gennemskue hvad det bedste køb ville være, men fordelen er at man kan vælge om man vil have ydeevne eller høj kvalitet, hvis man kender markedet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website