Arbejdsglæde med forandringer

Der er ikke nogen tvivl om, at hvis du er glad for dit arbejde, er du også gladere i din fritid. Dette gælder desværre bare også den modsatte vej. Hvis du er ked af dit arbejde, så kan dette få rigtig stor, negativ indflydelse på din fritid.

arbejdsglæde2Det er set før, at nogle ender ud i skilsmisse med deres ægtefælle, mister kontakten til deres veninder eller deres venner og i det hele taget får svækket deres sociale liv en hel del. Nogen ender med at blive syge. Dette kan både være psykiske og fysiske sygdomme.

Det er desværre meget udbredt med depression og stress på grund af ens arbejde, arbejdsplads, arbejdsopgaver eller lignende. Dette er næppe noget, som du går og tænker over eller kan forestille dig, hvis du ikke selv er i det eller har oplevet det. Men det er utrolig vigtigt, at du har fokus på, at det rent faktisk kan ske.

Derfor er det også rigtig vigtigt, at du hele tiden holder ’’gnisten’’. Det er fuldstændig ligesom med et parforhold. Det skal passes og plejes for at forblive stærkt og velfungerende. Og det samme skal du gøre med dit arbejde.

Arbejdsglæde er utrolig sundt, og mangel på arbejdsglæde kan derimod være utrolig usundt og decideret farligt. Derfor skal du huske at fokusere på de små ting på arbejdspladsen, man er utilfreds med og som derfor på sigt kan gå hen og få negative følger.

Men hvad kan du selv gøre for altid at bibeholde følelsen af arbejdsglæde i hverdagen?

Kuren mod mangel på arbejdsglæde

For nogen betyder arbejdsglæde mere end det gør for andre. Det er i og for sig ikke det, det handler om. Det handler om, hvad arbejdsglæde betyder for lige præcis dig. Og hvis du er en af dem, der ikke render rundt og stråler af arbejdsglæde i hverdagen, og som måske endda nogle gange kommer til at tage det lidt triste og mugne humør med hjem til familien, så er det bestemt værd at overveje at foretage et par forandringer, som kan ændre på denne tendens.

Det kan nemlig ende meget galt, hvis der ikke bliver sat en fod ind, mens det stadig er muligt at gøre noget. Kuren er ikke synderligt krævende og koster hverken penge eller tid. Den kræver udelukkende, at du ser indad og oparbejder den fornødne viljestyrke til at ville lykkes med projektet.

Føl godt efter på dig selv. Hvad er det i virkeligheden, der gør at du ikke er glad for dit arbejde? Er det fordi du har et dårligt forhold til din chef eller leder? Er det fordi, du ikke føler dig som en del af de sociale liv med kollegaerne? Er det fordi du føler, dine arbejdsopgaver ikke passer til dine kvalifikationer? Er det fordi du føler dig utilpas i det miljø, der er på din arbejdsplads?

Så snart, du er nået til bunds i, hvad problemet er, så skal der ikke særlig meget til for at ændre på det.

Forandringer på arbejdspladsen

Når du er medarbejder i en virksomhed, så er det ikke altid, at du selv kan kontrollere og regulerer, hvordan miljøet er på arbejdspladsen. Men du kan gøre dit for at skabe forandringer, hvis du ikke er tilfreds eller glad for tingene, som de er. Faktisk skal der ikke meget andet til, end at have et godt forhold til dine kollegaer og din chef eller leder, før du begynder at få følelsen af arbejdsglæde tilbage.

Så det handler altså om at sætte ind, der hvor du kan, i stedet for at hænge dig i de steder, hvor du ikke selv kan kontrollere det. Så selv små forandringer kan være med til at skabe rigtig god arbejdsglæde.

Hvorfor prøver du ikke allerede i dag?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website